Pages

Blog Archive

56. TERBARU UNTUK BULAN JUN 2013




PINCH MUNCH - PRODUK RAYA 2013

A. TEMPAHAN UNTUK PRODUK RAYA 2013 KINI DIBUKA

Kami menawarkan pelbagai Produk Raya 2013. Sebarang tempahan awal yang dibuat sebelum 10 JUN 2013 akan menikmati HARGA BORONG (TANPA MENGIRA JUMLAH PEMBELIAN).

Berikut adalah senarai PRODUK RAYA :

1. Biskut Raya Eksklusif (30 Jenis)
2. Serunding (Ikan/Ayam/Daging)
3. Kuih Cincin Rangup Sabah
4. Keropok Amplang Sabah (Ikan Asli/Udang/Ketam/Sotong Pedas/Ikan Kari)
5. Kuih Nyonya/Kuih Traditional (40 Jenis)
6. Nasi Lemak, Pulut Sambal, Mi, Bihun, Kuay Teow dan Nasi Goreng.

Kami turut menerima tempahan untuk MAJLIS BERBUKA PUASA (RAMADHAN) dan MAJLIS RUMAH TERBUKA (SYAWAL). Servis Katering juga disediakan. Tempahan harus dilakukan selewat-lewatnya 10 hari sebelum tarikh majlis.

B. BISKUT RAYA EKSKLUSIF 2013
 
Kami menawarkan 30 jenis Biskut Raya Eksklusif. Pilihan ditentukan mengikut populariti biskut, sekaligus mengambil kira keenakan dan rupa bentuk biskut tersebut.
Tema tahun ini adalah “EXCLUSIVE . FANCY . GLAMOUR”. Selain rasa keenakan biskut, kami menitikberatkan rupa bentuk biskut yang menarik, eksklusif dan moden.
Pilihan Biskut Raya Eksklusif sesuai bagi mereka yang inginkan kelainan dari biskut raya yang biasa untuk disajikan kepada tetamu istimewa. Raya setahun sekali !


C. SERUNDING IKAN / DAGING / AYAM
 
Dapatkan Serunding Halal Ikan, Daging dan Ayam pada harga yang murah. Lazat dimakan bersama lemang, ketupat, pulut, nasi panas, roti atau dimakan begitu sahaja.
Isi pada serunding dilebihkan dan bukan hanya kerisik semata-mata. Dimasak secukup rasa ditambah dengan rasa sedikit pedas bagi menambah keenakan serunding tersebut.


D. KUIH CINCIN RANGUP SABAH

Halal, Rangup dan Lazat. Kuih Cincin Sabah adalah produk tempatan Sabah yang popular dan sering dijadikan sebagai cenderahati eksklusif.
Kuih Cincin berbentuk gabungan beberapa cincin. Rasanya unik, sedap dan rangup. Diperbuat daripada gula melaka atau gula nipah sebagai inti dan disalut dengan tepung. Kerangupan dan rasa lemak manis KUIH CINCIN menjadi kegemaran ramai. TEMPAHAN DIBUKA SEPANJANG TAHUN.


E. KEROPOK AMPLANG SABAH

Halal, Rangup dan Lazat. Keropok Amplang adalah produk tempatan Sabah yang turut popular dijadikan sebagai cenderahati eksklusif.

Bebola KEROPOK AMPLANG adalah makanan kudapan yang unik dan sedap diperbuat daripada isi ikan tenggiri dan makanan laut. Kini terdapat dalam 5 Rasa :

1. Keropok Amplang Ikan Tenggiri Asli
2. Keropok Amplang Udang
3. Keropok Amplang Ketam
4. Keropok Amplang Sotong Pedas
5. Keropok Amplang Ikan Perasa Kari

TEMPAHAN DIBUKA SEPANJANG TAHUN.

F. PILIHAN KUIH NYONYA KINI MENCECAH 40 JENIS

Kami menawarkan lebih 40 jenis Kuih Nyonya untuk pilihan anda.

Senarai kuih terkini : Karipap Kentang, Karipap Sardin, Pau Sambal, Donut, Samosa Giant Ayam, Samosa Giant Daging, Pulut Sambal (Inti Sambal Bilis / Sambal Udang kering), Kuih Koci, Pulut Panggang, Kuih Kasturi, Popia Ketam, Pulut Inti, Kueh Lopes Gula Melaka, Kuih Seri Muka, Kuih Sagu, Kuih Koswee, Kuih Ketayap, Kuih Cara Manis, Kuih Lapis, Talam Ubi, Talam Gula Melaka, Talam Pandan, Kuih Keria, Cucur Badak, Cucur Udang, Ubi Ketuk, Cek Mek Molek, Lepat Pisang, Lepat Ubi, Rol Sardin, Boom Ubi, Boom Pulut, Tepung Pelita, Onde-Onde dan lain lain.

G. MENU LAIN

Kami turut menawarkan menu PULUT SAMBAL, NASI LEMAK, MEE GORENG, KUAY TEOW GORENG, BIHUN GORENG dan NASI GORENG CINA.

H. PRODUK POPULAR : PULUT SAMBAL PINCH MUNCH

Nikmati kelazatan PULUT SAMBAL PINCH MUNCH. Pulut Kuning yang dikukus sempurna sehingga lembut dan gebu. Kelazatan berganda apabila pulut dilumurkan dengan SAMBAL PINCH MUNCH (IKAN BILIS / UDANG KERING) sebagai pelengkap hidangan. Turut menerima tempahan.

PINCH MUNCH - RUMPAI LAUT SABAH

A. RUMPAI LAUT SABAH BAIK UNTUK KESIHATAN

Rumpai Laut Sabah mempunyai khasiat yang tinggi. Antaranya :

KALSIUM - 37 kali ganda lebih tinggi daripada hati ikan.
ANTIOKSIDA - 550 kali lebih kuat dari vitamin C.
VITAMIN A - 40 kali lebih hebat dari Beta Carotine atau 638 kali lebih hebat dari daging lembu.
PROTEIN - 21 kali lebih banyak dari susu.
OMEGA 3 DAN OMEGA 6 - 2326 kali lebih banyak dari ikan.

Rumpai laut mempunyai kandungan iodine yang tinggi, berfungsi untuk menghalang tubuh manusia menyerap logam berat yang berbahaya seperti plumbum, yang boleh mengakibatkan kanser darah dan kanser tulang. Ia turut memiliki banyak vitamin dan mineral penting untuk tubuh seperti kalsium, magnesium, potasium, Vitamin B6, B12, C, A, omega 3 dan antioksidan. Kandungan serat yang tinggi juga memudahkan penghadaman dan dapat membantu pengguna mengatasi masalah sembelit/buasir.


B. PELBAGAI CARA PENGAMBILAN RUMPAI LAUT SABAH

Kini Rumpai Laut Sabah boleh didapati dalam bentuk :

1. RUMPAI LAUT KERING (PEK KERING)

RUMPAI LAUT KERING ini belum dimasak dan pelanggan perlu melakukan sendiri proses pembersihan berulang kali, rendaman dan rebusan ke atas rumpai laut tersebut sebelum ianya boleh dimakan atau digunakan.

Pek Percubaan - RUMPAI LAUT KERING (PUTIH) – RM6.00 
Pek Percubaan - RUMPAI LAUT KERING (UNGU) – RM7.00 
Pek Percubaan - RUMPAI LAUT KERING (HIJAU) – RM9.00

2. JELI RUMPAI LAUT (JELI ORIGINAL TANPA GULA)

JELI RUMPAI LAUT telah melalui proses pembersihan berulang kali, rendaman dan rebusan ke atas rumpai laut. Setelah disejukkan, ianya berubah menjadi bentuk jeli. Boleh dimakan begitu sahaja atau diminum bersama jus buah. Turut sesuai untuk digunakan sebagai masker.
  
PROMO :

1 BEKAS (KECIL) JELI RUMPAI (PUTIH) – BELI 5, PERCUMA 1 BEKAS.
1 BEKAS (KECIL) JELI RUMPAI (UNGU) – BELI 5, PERCUMA 1 BEKAS.  

1 BEKAS (KECIL) JELI RUMPAI (HIJAU) – BELI 5, PERCUMA 1 BEKAS.

3. DADIH RUMPAI LAUT BERPERISA

DADIH RUMPAI LAUT BERPERISA telah melalui pelbagai proses penyediaan dengan teliti. Rumpai Laut perlu melalui proses pembersihan berulang kali, rendaman dan rebusan. Setelah disejukkan, ianya berubah menjadi bentuk jeli. Jeli Rumpai Laut kemudiannya akan dicampurkan ke dalam dadih pelbagai perisa. Dengan cara ini pelanggan kami akan mendapat khasiat rumpai laut dengan mudah dan lazat. Ianya turut boleh dijadikan sebagai makanan pencuci mulut. Dadih Rumpai boleh dimakan sehingga 3 atau 4 bekas sehari.  

PROMO : 
1 BEKAS (KECIL) DADIH RUMPAI BERPERISA – BELI 5, PERCUMA 1 BEKAS.

C. CARA PENGAMBILAN RUMPAI LAUT

Rumpai Laut yang telah dimasak harus disimpan selalu di dalam peti sejuk agar tahan lama. Ambil 2 sudu besar rumpai laut semasa bangun tidur (sebelum gosok gigi) atau setengah jam sebelum sarapan (waktu terbaik diserap tubuh ketika perut kosong) dan sebelum masuk tidur (malam).

Elakkan pengambilan kopi, teh dan minuman yang berkafein/berkarbonat dalam tempoh 3 jam selepas pengambilan. Ini kerana kafein menghalang penyerapan khasiat rumpai laut.

Perbanyakkan meminum air masak (sekurang-kurangnya 2.5-3 liter sehari) bagi melancarkan pembuangan toksin dan mengoptimumkan penyerapan khasiat rumpai laut dalam badan. Untuk kesan terbaik, diambil bersama Vitamin C.
 
SYAFI MU'AFI - TONIK BUAH PINGGANG


A. MINUMAN BOTANI (TONIK BUAH PINGGANG)

Minuman Botani ini adalah minuman kesihatan yang digunakan secara tradisional untuk merawat masalah kesihatan dalaman. Ia dirumus melalui satu formula dengan campuran Ekstrak Herba Keladi Murai dan Ekstrak Paku Tunjuk Langit. Ianya amat sesuai diminum oleh semua golongan peringkat umur mengikut sukatan yang telah ditetapkan.

B. CARA PENGGUNAAN

Pesakit Buah Pinggang - Disyorkan mengambil 2 sudu minuman setiap pagi & malam sebelum tidur. Kemudian minum separuh gelas air masak suam.

Pesakit Darah Tinggi - Disyorkan mengambil 1 sudu minuman setiap pagi & malam sebelum tidur. Kemudian minum separuh gelas air masak suam.

Pesakit Kencing Manis - Disyorkan mengambil 2 sudu minuman setiap pagi & malam sebelum tidur. Kemudian minum separuh gelas air masak suam.

Pesakit Gout - Disyorkan mengambil 2 sudu minuman setiap pagi & malam sebelum tidur. Kemudian minum separuh gelas air masak suam.

PROMO :
HARGA SEKOTAK (10 Botol x 50ml) : RM 190.00.
KINI PROMO HANYA RM170.00 SEKOTAK.


SYAFI MU'AFI - JUS KESIHATAN

JUS DELIMA & JUS GOJI sangat berkhasiat untuk kesihatan luaran dan dalaman. Baik untuk lelaki, wanita, kanak-kanak, remaja dan orang dewasa. Disyorkan kepada warga emas dan pesakit kronik bagi membantu proses pemulihan dan kesihatan diri.
Pengambilan JUS DELIMA & JUS GOJI membantu memberi kesegaran dan menghilangkan kelesuan sepanjang beribadah di bulan Ramadhan.


A. JUS DELIMA (GRANADA) 700ml

Pesakit berikut digalakkan untuk mengambil JUS DELIMA :

Pesakit strok (Angin Ahmar), Asma, Penyakit Jantung, Kencing Manis, Tekanan Darah Tinggi, Hipertensi, Eczema, Masalah Paru-Paru, Kanser Payu Dara, Kanser Prostat, Penyakit Alzheimer, Kolesterol Tinggi, Masalah Penghadaman dan lain-lain.

Pesakit berikut dilarang untuk mengambil JUS DELIMA :

Pesakit buah pinggang kronik yang sedang menjalani rawatan hemodialisis dan pesakit SLE.

KELEBIHAN JUS GRANADA (DELIMA) :

Mengekalkan kesihatan jantung, meningkatkan keupayaan hati, membersihkan hati dan saluran perkumuhan, menyingkirkan lemak berlebihan, meningkatkan tenaga, mencegah rasa mual, menstabilkan tahap hormon semasa haid, mencantikkan kulit muka, membantu memulihkan pesakit Diabetes, berupaya menghapuskan kahak, memberi tenaga dan mencegah keletihan, mencegah angin ahmar bagi warga emas, meningkatkan peredaran darah, mengurangkan kolesterol dan melembutkan saluran darah yang sempit.

B. JUS GOJI 200ml DAN 700ml

Pesakit berikut digalakkan untuk mengambil JUS GOJI :

Pesakit strok (Angin Ahmar), Asma, Penyakit Jantung, Kencing Manis, Tekanan Darah Tinggi, Hipertensi, Eczema, Masalah Paru-Paru, Kanser Payu Dara, Kanser Prostat, Penyakit Alzheimer, Kolesterol Tinggi, Masalah Penghadaman dan lain-lain.

Pesakit berikut dilarang untuk mengambil JUS GOJI :

Pesakit buah pinggang kronik yang sedang menjalani rawatan hemodialisis dan pesakit SLE.

KELEBIHAN JUS GOJI :
Menambahkan daya ketahanan badan, untuk kesihatan mata agar lebih cerah, untuk kesihatan hati, membantu meningkatkan sperma lelaki, mengandungi anti oksida yang tinggi, melambatkan proses penuaan, menguatkan daya ingatan, menambahkan tenaga, menghalang kanser darah putih, meningkatkan penghasilan darah, mengurangkan risiko penyakit jantung.